A börgés sütemények nagy előnye, hogy pillanatok alatt elkészülnek, kevés alapanyag szükségeltetik hozzájuk, cserébe finomak, és vendégvárónak is megteszik. A kalsszikus kakaós, csokis, vaníliás, gyümölcsös ízvilágon túl, most egy egészen újszerű receptről rántjuk le a leplet, amitől garantáltan mindenkinek leesik az álla, sőt még a hűvös őszi estékre is kiváló társ.
Bögrés süti kólával
Hozzávalók a süteményhez:
- 4 tojás
- 20 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 1 csésze liszt
- fél csésze kakópor
- fél csésze porcukor
- fél bögre kóla
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 20 dkg margarin
- zselatin
- fél csésze kókuszreszelék
A sütemény tetejére:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 1 csésze kóla
- 1 evőkanál cukor
- zselatin
Elkészítés:
A tojások fehérjéjét és sárgáját válaszd szét két tálba, majd készíts habot a sárgájából porcukorra. Ha ezzel megvagy, jöhet a margarin. A szobahőmérsékletű margarinhoz keverd hozzá a kólát, a lisztet, a kakaóport, és a sütőport, majd forgasd bele a felvert tojáshabba is úgy, hogy azt ne törd meg.
A tésztát helyezd egy tepsibe, és 180 fokon süsd fél órán át. Közben készítsd el a krémet.
A krémhez készítsd el a vaníliás pudingot, szórj rá porcukrot, ezután a margarint keverd ki kókuszreszelékkel, a két krémet pedig keverd össze. Ez adja majd a krémet a sütibe.
Miután kész a piskótatészta vágd ketté, és töltsd meg a vaníliás krémmel. A piskóta tetejére kerülő krémhez készítsd el a csokis pudingot, kólával, cukorral és zselatinnal, majd hagy kihűlni. Végezetl kend rá, majd tett a hűtőbe egy kicsit. Kész is!