Jump to content

2 millió forint alatt lakást?

2017. 09. 27. 09:05

Nagyjából teljesen elképzelhetetlenek tűnik, ráadásul a fővárosban, pedig a lehetetlen jelen esetben létezik.

Iszonyatos eltéréseket mutat az ország ingatlantérképe, már ami az árakat illeti. Míg az ország egyik felében alig néhány millióból egy közel száz négyzetméteres családi házat kapni, addig a belváros legfelkapottabb kerületében csupán két négyzetmétert. No de, kevés pénzből is lehet nagyot szakítani a főváros bizonyos részein, csak tudni kell, hol keressük leendő, két millió alatti otthonunk.

Az a bűvös kettes

Az ingatlanpiacon két millió alatt az ember nem kap szinte semmit, legalábbi nem lakható, élhető otthont. Azonban a Lakás2017 szakértői megvizsgálták, hogy a jelenlegi hirdetések között melyik az a legolcsóbb ár, amelyen lakáshoz lehet jutni Budapesten. Ehhez persze erős kompromisszumokat kell kötni, például a lokációválasztásban, a méretben illetve az adott otthon állapotát tekintve. Ha azonban ezt megtesszük, akár már 2 millió forint alatt is ingatlantulajdonosok lehetünk”- írja a Portfolio.hu.

Kompromisszumok az élet minden szakaszában jelentkeznek, viszont a lakásvásárlást illetően sajnos akkor sem kerülhetjük el őket, ha sokkal több pénz áll rendelkezésünkre. A fentieket számításba véve és némi kompromisszumkészséggel karöltve a XX. kerületben 1,8 millió forintért egy 9 négyzetméteres igencsak felújításra szoruló lakás már megvásárolható.

No persze nem hemzsegnek a hirdetőoldalak a két millió forint alatti lakáshirdetésektől, viszont azért találni egy-két darabot, noha ezek valamikori önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok voltak. Viszont az említett összeg duplájáért már egy lélegzetvételnyivel nagyobb lakáshoz is juthatunk, sőt a legendás Hős utcában majdnem 4 millió forintért egy 25 négyzetméteres ingatlan is a miénk lehet.

Ennyit az olcsó ingatlanokról. Kontrasztként pedig jöjjön egy kis bepillantás a luxusnegyedekből. Míg a „rosszabb” kerületekben akár 2-4 millió forintért vásárolhatunk egy kisebb lakást, addig a belvárosban vagy a budai kerületekben csupán egyetlen négyzetmétert kapunk ennyi pénzért.

„Az V. kerületben például a Vörösmarty téren egy 260 négyzetméteres, 4 szobás, felújított lakás kínálati ára 520 millió forint, de a IX. kerületben a Lechner Ödön fasoron is 530 millióért kínálnak egy 5 szobás ingatlant” – számolt be róla a Portfolio.

A legfelkapottabb kerületekben, mint például a XIII. és XIV. kerületek az átlagos négyzetméterár 250-350 ezer forint körül mozog. A pénzért cserébe kulturált társasház, csendes park és jó közlekedés jár.

 

 

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)