Az édes burgonya gnocchit házi medvehagyma pestovalckészítjük. A medvehagyma nevét onnan kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják terméseit.cJellegzetesen erős illatát az ételekbe keverve elveszti, ígycnagyon kellemes aromát ad az ételeknek.
Amire szükséged lesz:
- édesburgonya
- medvehagyma
- gluténmentes liszt
- tojás
- citrom
- dió
- szerecsendió
- szegfűszeg
- friss zsálya
- friss bazsalikom
- olíva olaj
- vaj
- só
- bors
Elkészítése
Édesburgonya
Mosd és szárítsd meg a zöldségeket. Forralj vizet egy lábosban. Ha a víz már forró, de még nem forr, rakd bele az édesburgonyát. Lefedve, alacsony lángon főzd puhára kb. 15 perc alatt.
Medvehagyma pesto
Amíg a krumpli fő, tedd a bazsalikomot, a diót, a fél citrom levét, a medvehagymát, az olíva olajat, a só felét és a zsályát egy blenderbe, és pürésítsd, amíg elég pépessé nem válik. Ha kész, tedd félre a hűtőbe.
Gnocchi
A megfőtt édesburgonyát pürésítsd, majd keverd össze a tojással, a szerecsendióval, a szegfűszeggel, a sóval a borssal, és a liszt 2/3 részével. Ha nagyon ragad a tészta, akkor adj még hozzá annyi lisztet, hogy gyúrható, de ne túl kemény tésztát kapj. Fedd le egy konyharuhával, és hagyd pihenni 5 percig.
Forralj egy lábosban vizet. Rakd a cipót egy belisztezett vágódeszkára. Vágj a tésztából kb. egy ujjnyi vastagságú szeletet. Kezeddel hengerelve nyújtsd ki, majd vágd 2-3 cm-es darabokra. A henger alját és tetejét az ujjaddal nyomd össze, így kis “hordócskákat” fogsz kapni. A “hordócskák” egyik oldalát villával becsíkozhatod.
A kész gnocchikat rakd a forrásban lévő vízbe. Pár perc alatt megfőnek, és feljönnek a víz tetejére. Ha kész, öntsd le a tésztáról a vizet.
Vaj
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, ha már sistereg, add hozzá a gnocchikat és süsd néhány percig, amíg elkezd pirulni. Kanalazd hozzá a friss pestot, hogy jól befedje a gnocchikat, és így kevergesd pár percig.
Tálalás
Halmozd a medvehagymás gnocchit egy tányérra.
További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!