Jump to content

Februártól folytatódik az Otthon Melege program

2017. 01. 31. 17:05

A tavaly is sokak által igénybe vett pályázat a tervek szerint február végén folytatódik, és ki is egészül!

Az Otthon Melege Program kiegészítéseként, vélhetően február végétől új energiatakarékossági pályázatok jelennek majd meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden eszköz belefér, ami legalább 1 kilowattóra energiát meg tud takarítani.

A támogatás a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire felvehető. Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell - tette hozzá.

Ez a program utófinanszírozású, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség- és kamatmentesen. A pályázatban két kategória van: a központi régió, ami Budapestet és Pest megyét érinti, itt 9,4 milliárd forinttal indul program, az ország többi részében pedig 105 milliárd forint lesz a forrás keret.

Az otthon melege programban 23 milliárd forint támogatással mintegy 125 ezer családot értek el az energiatakarékosságot eredményező eszközcserével, épületek energetikai helyzetének javításával. Ez az érintett családoknak 20 ezer és 120 ezer forint közötti megtakarítást jelentett éves szinten.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu;MTI | Kép: pixabay.com)