Jump to content

A gyűrődésmentes ing titka

2017. 01. 30. 16:05

Sajnos nem találták fel még a mosást követő tökéletesen simává száradó inget, viszont létezik néhány remek tipp, amivel a legegyszerűbben ráncmentessé varázsolhatod inged.

A gyűrött ing nem fog magától kisimulni, így marad a vasalás, de van, amin már az sem segít. Van azonban néhány fortély, ami segítségedre lehet.

Sok múlik a teregetési technikán. Ha az inget vállfára teszed és kiakasztod a szabadba, sokkal kevésbé fog meggyűrődni, egyrészt azért, mert az akasztó tartást ad a vállrésznek, másrészt azért, mert a szél kiegyenesíti az anyagot.

Ha mindenképp vasalásra kerül sor, akkor próbáld meg féli nedves állapotban átvasalni a ruhát, mert így sokkal gyorsabban kaphatsz sima éleket. Fontos, hogy mindig az anyagnak megfelelő hőfokon vasalj!

Bármennyire is csábító, hogy először az ing nagy felületeit vasaljuk ki, a tökéletes eredmény elérése érdekében pont nem azokkal a részekkel kell kezdenünk. Először vasaljuk át a bonyolultabb, kisebb felületeket, mint a gallér és az ujjak, majd csak ezután térjünk át az elejére és a hátára. Ha fordítva csinálnánk, valószínűleg a nagyobb felületű részek újra összegyűrődnének.

A maximális gyűrődésmentességet azonban a szerkénybe helyezés hogyanja biztosítja. Ha egy ing nincs helyesen eltéve a szekrénybe, könnyen előfordulhat, hogy hiába vasaltuk ki, felvétel előtt újra át kell vasalnunk.

 

További érdekességekért, bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu/dm-drogeriemarkt.hu | Kép: wikimedia.org)