Ahány ház, annyi szokás, tartja a mondás, és így igaz ez a müzlszelet esetében. Hiszen ezt a receptet is bármivel ízesíthetjük pluszban (csoki, banán, stb.), amihez csak kedvünk szottyan. A finomságot tepsiben kell elkészíteni. A standard szelet elkészítéséhez pedig ezekre lesz szükséged:
- 2 bögre (2x2 dl) gabonapehely (zab, rozs, búza, árpa)
- 2 alma
- 1 marék dió, mogyoró, kesudió, mandula
- 1 csésze (1 dl) mazsola
- 5 szem aszalt szilva
- 2 ek. lenmag vagy natúr szotyi, tökmag, szezámmag
- 1 ek. cukor (elhagyható)
- ½ dl víz
- 1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez.
Ízlésed szerint hozzátehetsz csokoládét, melyet te magad is elkészíthetsz 100Ft-ból otthon az alábbi recept alapján
Elkészítése:
Turmixold össze az almát (melyet előtte kockára vágtál), és az asztalt gyümölcsök, és a diófélék ¾-ét, egy kis víz hozzáadásával. A masszát helyezd egy tálba, a maradék aszalt gyümiket, és dióféléket aprítsd fel és keverd hozzá, majd szórd meg a gabonapehellyel, és a többi hozzávalóval. Alaposan dolgozd össze őket.
Tedd félre pihenni egy kicsit a masszát és melegítsd elő a sütőt 170 °C fokra. Olajozd meg a tepsit, majd formázd meg benne a masszát, hogy az egy félujjnyi vastagságú téglalapot mutasson. Süsd húsz percig.
Ha az idő letelt, hagyd kihűlni, vágd fel a szokásos formájú és méretű, boltban kapható müzliszeletekhez hasonlóan, és kóstold meg!
További érdekességekért bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!