Jump to content

Biztos, hogy higanymentes vizet iszol?

2017. 01. 07. 17:05

Szinte minden második életmóddal foglalkozó cikk kiemeli, hogy mennyire fontos az ivóvíz tisztasága, ám a miértekre kevesebb válasz található. Most azonban mindent megtudhatsz, és arról is, hogy mennyire tiszta az a víz, amiből miden nap elfogyasztasz legalább másfél litert.

Miért olyan fontos a tiszta víz? Először is ezt kell megválaszolni. A test javarészt vízből épül fel, és döntő szerepet játszik a mindennapi élet során. Olyan tápanyagokat szállít, amely nélkül képtelenség lenne élni. Mivel a nap folyamán az ember a folyadékból vesz magához a legtöbbet, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű kerül a testébe.

A csapból folyó víz nagyon szennyezett. Hiába megy át tisztítórendszerek tömkelegén, egyszerűen az álladó víznyomás alatt lévő csökből, egy idő után feloldódnak olyan anyagok, melyek belekerülnek, és azt elfogyasztva a szervezetbe is. Számos városban elvégzett vízvizsgálatok meglepő eredményekkel szolgáltak. A folyadékban találtak már arzént, perct (száraz tisztító vegyszer), uránt, és higanyt. Ezen felül további 830 kémiai vegyületet mutatott ki a vizsgálat. Ezek egyszerűen csak kifolynak a csapból, bele a poharunkba. A probléma ezzel az, hogy sok fent említett anyag rákkeltő hatású, és komoly problémákat is előidézhetnek egy idő után a szervezetben.

Ha csak a konyhai csapból folyó vizet fogyasztod, akkor van egy rossz hírem. Minden egyes korttyal, egy kisebb kémiai labor tartalmát nyeled le. 

A környezetünk veszélyes. A levegő szennyezett, folytonos elektromágneses sugárzásnak vagyunk kitéve a telefonok és egyéb elektronikai eszközök által, a fényszennyezettség elképesztő, neonok foszforeszkálnak az ember szemébe minden sarkon, és a lista még hosszasan folytatódhatna. Legalább a víz lenne tiszta, de már az sem. Viszont tehetsz ellene, ha szűrt vizet iszol, mert így megóvhatod magad. Ezzel garantáltan redukálhatod a vegyszerek szervezetbe kerülésének számát, legalábbis az ivás szempontjából szemlélve.

Összegezve hát, az ivóvíz is az egyik legszennyezettebb fogyasztási termék közé tartozik, amire feltétlenül szükség van. Elkerülhető azonban a vegyszerek szervezetbe kerülése! 

 

További érdekességekért bátran keresd fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)