Jump to content

Természetes hajfestékek

2016. 11. 26. 12:30

Irritáló, kellemetlen érzés övezi a hajfestést követő napokat, vagy csak szimplán szeretnél megszabadulni, a vegyszerekkel teli festéktől? Van megoldás, próbáld ki a gyógynövényekből álló hajfestéket. Garantáltan nem fogsz csalódni!

A hajfestékekről szóló általános tudnivalók mindig arra térnek ki, hogy mennyire károsak, és ez így is van. Nem hiába tiltott be az Európai Bizottság 2007-ben 22 hajfesték összetevőt. Bár a forgalomban lévő anyagok egyes hatása még mindig tisztázatlan, de így is használják őket a termék előállításához.

A boltokban kapható vegyszeres festékek működési elve, hogy a hajszálak külső lemezkéinek kinyitásával beengedik a festékrészecskéket a hajszál belső szerkezetébe. Ezért kell utána balzsamot használni, különben a megrongálódott hajszálak nem kelnek életre. A festést követő irritáció pedig szintén ebből fakad. Viszont, akik ennek ellenére sem akarnak lemondani az általuk kedvelt szín elérésétől, viszont nem akarják roncsolni a hajukat – ami ha kihullik nem igazán pótolható – azok választhatnak természetes alternatívák például a természetes eredetű hajfestékek közül. 

A leggyakoribb vád, ami a gyógynövényes festékeket éri, hogy nem adnak tartós színt. Ez nem igaz, mert a jó minőségű növényi festék szoros kötést alakít ki a hajszál felületén. Emellett a festékek egymással tetszés szerint keverhetők, így csak a kreativitás szab határt a hajszínnek. A legjobb mindezek mellett mégis az, hogy a gyógynövényeknek köszönhetően regenerálja a hajat, nem szárítja, nem teszi fakóvá, kifejezetten kellemes tapintású, és egészséges haj lesz a végeredmény. Egyetlen hátránya, hogy világosabb színt, nem lehet elérni vele, mivel ez a vegyi festékkel ellentétben, nem bontja le a hajlemezeket, így nem szívódik a hajszálakba.

 

 

 

(Forrás: hazesotthon.hu | marmalade.hu | Kép: pixabay.com)