Jump to content

A sokat használt párologtató tisztítása

2016. 11. 09. 09:05

Kedvenc párologtatónkat sokadik használata után, sajnos már nem elég csak vízzel átöblíteni, hogy megszabadítsuk a rátapadt illóolajtól. Ide bizony nehéztüzérség kell!

Párologtatni mindig jó, egyrészt számos illóolaj stressz mentesítő, közérzetjavító hatással rendelkezik, másrészről mindig kellemes illatot kölcsönöz az otthonunknak. A rendszeres párologtatás során, viszont óhatatlan, hogy az illóolaj ne tapadjon meg a felületen, amit a sokadik átöblítés után, már komolyabban is érdemes megtisztítani. Így nem csak a hosszabb párologtatási időt növelhetjük, de az illóolaj illata is intenzívebb lesz.

A kis kerámia felület tisztítását nem kell túlgondolni, csupán egy fogkefére és szódabikarbónára lesz szükség, akárcsak a csempe és fugatisztításhoz.

A művelethez először is tölts szódabikarbónás meleg vizet a párologtató csészébe, és hagyd kb. öt-tíz percet állni benne, mert így megszabadulhatsz a nem odaégett foltoktól. Ha ez megvan, és még mindig koszosnak érzed, akkor jöhet a szódabikarbónából készített paszta.

Tégy a párologtató csészéjébe szódabikarbónát (szinte tele) és öntsd fel olyan lassan meleg vízzel (szinte cseppenként), hogy az egyveleg krémes állagúvá váljon. Az ideális állag elérését kevergetéssel segítheted. Ha sikerült oszlasd el mindenhova a pasztát és hagyd rajta tizenöt-húsz percig, majd egy használt fogkefével alaposan dörzsöld át, s öblítsd ki belőle a szódabikarbónát.

Az eredmény magáért beszél!

Tipp: ha nem vagy elégedett tisztaságával, még egyszer megismételheted.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: aromax.com)