Jump to content

Nyolc étel, amit nyugodtan adhatsz kutyusodnak

2016. 11. 03. 09:05

A legtöbb tányérról származó finomság a blökikre nézve ártalmas lehet, de a kivétel erősíti a szabályt. Tudod mely emberi fogyasztásra szánt ételekkel kínálhatod meg négylábúd?

A legtöbb étel, köztük a csokik és chipsek veszélyesek a kutya egészségére többek közt azért, mert olyan anyagokat tartalmaznak, melyek toxikusak rájuk nézve. Ellenben, ha nem akarod kihagyni a blökit a jóból, és nem tudsz ellenállni a kérlelő szempárnak, az alábbi ételeket nyugodtan megoszthatod vele.

Batáta. Nem ártalmas a kutyára nézve, ha só nélkül, főzve tálalod neki. Az édesburgonyában sok vitamin, rost és karotinoid található. Ez a legjobb nassolnivaló, amit választhatsz.

Sajt. Az ebek odavannak a sajtokért. Legyen szó krémsajtról, lapkasajtról vagy trappistáról bármennyit képesek lennének belapátolni. Ezzel nincs is semmi baj. Ha kutyusod nem laktózérzékeny, nyugodtan keverj tápja mellé egy kis sajtot.

Lazac. Úri étel, és nem valószínű, hogy gyakran megfordul majd a kutya tányérjában, de ha épp kedvezni akarunk neki egy falat ínyencséggel, a lazac tökéletesen megteszi. Magas Omega3-zsírsav tartalma pedig kifejezetten jót tesz a szőrzet és izomzat egészségének.

Tészta. Laktató és finom, embernek, állantnak egyaránt. Színesítsd kiskutyád heti menüjét egy kis tésztával és meglásd milyen hálás lesz érte.

Folytatás holnap!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: licdn.com)