Jump to content

Nyolc étel, amit nyugodtan adhatsz kutyusodnak II.rész

2016. 11. 03. 17:05

A legtöbb tányérról származó finomság a blökikre nézve ártalmas lehet, de a kivétel erősíti a szabályt. Tudod mely emberi fogyasztásra szánt ételekkel kínálhatod meg négylábúd?

Együtt falatozni a hűséges ebbel jó dolog, de nem mi kerül a tányérról az edényébe! Az alábbi négy étellel nyugodtan megörvendeztetheted, minden hátulütő nélkül.

Joghurt. Ha négylábúd nem érzékeny a tejes dolgokra, akkor nyugodt szívvel megoszthatod vele joghurtod maradékát. Ahogy számunkra, úgy a kutyák számára is egészséges, mert tele van vitaminokkal, probiotikummal, fehérjével, riboflavinnal, kalciummal, káliummal és cinkkel. Kölyökkutyáknak nagyon ajánlott!

Tök. Meglepő, de az ebnek a tök kifejezetten jót tesz. Magas rosttartalmának köszönhetően rost segít megőrizni a tápcsatorna és emésztőszervek egészségét. Nyersen és sütve egyaránt adható.

Sovány húsok. Egy kis csirke vagy hal nagyon jó hatással van a kutya egészségére, ugyanis rengeteg B-vitamint tartalmaz, ami az izomzat és az idegrendszer optimális működéséért felelős, plusz remek forrása a fehérjének. Nyersen azonban soha nem szabad nekik adni!

Végezetül egy kis érdekesség: dinnye. Ugyan még nincs szezonja, de nem árt, ha tudod, hogy a görögdinnye jót tesz kisállatod egészségének, és a legtöbb négylábú nagyon szereti is!

Kíváncsi vagy mi mindennel osztozhatsz még kutyusoddal? Ebből a cikkből kiderül.További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)