Jump to content

Fehérítés természetesen, házilag

2016. 11. 01. 20:35

Az otthon elkészíthető szerek nagy előnye, hogy nem váltanak ki allergiát, nem kerül beléjük egy rakat mesterséges anyag, ráadásul olcsóbbak, és általában minden megvan a konyhában, amiből pillanatok alatt összeállnak. Nos nincs ez másképp a fehérítővel sem!

Az otthoni gyártmányú fehérítőket és mosószereket sokszor éri az az alaptalan kritika, hogy nem elég hatékonyak. Ez nem igaz, csupán a megfelelő alapanyagokat kell ismerni, és olyan remekül teljesítenek a kosz elleni harcban, mint bolti társaik. Sőt, előnyük is akad, például filléres mivoltuk, és antiallergén tulajdonságuk.

A tört fehér nem fehér

A fehérítőtől még mindig kicsit tartunk, még mindig kicsit túl műnek hangzik, úgyhogy helyette mutatunk egy házilag elkészíthető receptet, ami bizony csak abból áll, amit beleteszel. Az egészhez nincs is szükség sok mindenre, csupán egy kis hidrogén-peroxidra és vízre.

A házi fehérítőhöz egy kávéskanálnyi három százalékos hidrogén-peroxidot keverjünk el másfél liter vízben, alaposan keverjük össze, majd öntsük ki egy lavórba és áztassuk bele a mosásra szánt fehér ruhákat. Nem árt egyszer –egyszer átfordítani a ruhákat az ideális fehérség elérése végett, majd mosógépben másfél órás programon mossuk ki.

A besárgult foltokat kólával, sóval vagy ecettel hozhatjuk ki. Utóbbi esetben fél liter langyos vizet keverjünk össze egy fél bögre ecettel és áztassuk bele a foltot.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pexels)