Jump to content

Alaposan takarítasz? Helyek, amiket mindenki kihagy!

2016. 10. 24. 09:05

Hiába gondolod azt, hogy tisztaságmániás vagy, és nálad egy nagytakarítás tényleg alapos, hidd el, vannak olyan helyek, amiket biztosan kifelejtesz!

1. Kanapé alatt

Kinyitható kanapéd van? Kivehetők az ülőpárnák a kanapédból? Alatta néha elkél egy kis porszívózás!

2. Nagyobb bútorok alatt és mögött

Tudjuk, hogy macerás arrébb tolni az ágyat vagy a szekrényt és bemászni a a sarokasztal alá, de ezeken a helyeken gyűlik össze a legtöbb por!

3. A hűtőszekrény alatt

A hűtőt vezetékestül ki-be mozgatni nem egyszerű, de évente egyszer-kétszer - példuál hűtőtakarításkor - érdemes alatta és mögötte is kitakarítani.

4. A WC mögött

Kevesen mosnak fel a WC mögött, sőt kevesnek néznek egyáltalán mögé. De ha igazán alapos akarsz lenni, ott is takaríts!

5. Távirányító

Erre is kevesen gondolnak, de a távirányító gombjai között hamar felgyűlik a kosz, mely baktériumok telephelye is lehet. Egy nedves törlőkendővel hetente szaladj át rajta!

6. Telefon gombjai

Ugyanez a helyzet a vezetékes telefonkészülékkel is!

7. Ablakpárkányok és keretek

Az ablaküvegeket ugyan gyakrabban tisztítjuk, ám sokszor elfeledkezünk a párkányokról és keretekről. Pedig ott is rengeteg kosz gyűlik össze, így takarítani kell a párkányokat és kereteket kívül-belül.

8. Fogkefe tartó

Félévente cseréled a fogkefédet? Na és mi a helyzet a fogkefe tartóval? Pedig higiéniai szempontból az egyik legfontosabb terület! A vizes fogkeféitekről lecsepegő víz belepenészedhet a tartóba, komoly baktérium tenyészetet kialakítva!

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: Fotó: popsugar)