Jump to content

Fűtésvezérlés telefonról

2016. 10. 09. 19:00

Az újgenerációs fűtésrendszerek gazdaságos működtetését maximalizálva, a norvég NOBO gyár olyat akotott, ami nem csak időt, de csomó pénzt is spórol. 

A norvég cég ECO HUB névre keresztelt központi rendszere arra hivatott, hogy egyrészt a környezetet kímélve, másrészt a gazdaságos működtetést lehetővé téve szabályozza a fűtést, egyszerűen, akár lakáson kívülről is.

Az intelligens rendszer lehetővé teszi, hogy a felhasználója okostelefonja segítségével egyetlen érintéssel csökkentse, vagy növelje bizonyos helyiségek hőmérsékletét. Ez a megoldás nagyban hozzájárul a költségcsökkentéshez, mivel távollétben is könnyedén szabályozható a hőfok, például elég csak a hazaékezés előtt 1 órával utasítani a rendszert, hogy emelje meg a hőmérsékletet. Az addigi alacsony hőfok pedig akár 30%-kal is csökkenthető a fűtési költség.

A fűtőrendszer nem csak a hőszabályzó egységek távvezérlését, hanem egyéb elektronikai eszközökét is képes ellátni, pl.: a világításét vagy az öntözőrendszerét is.

Az energiatakarékos működést a távvezérlésen túl a legmodernebb fűtési technológia alkalmazása, beszerelése is elősegíti, mellyel a norvég cég dolgozik. Például a fűtőpanelekben nincs ventilátor ezért a szoba egyenletesen melegszik fel, illetve igényre szabva vásárolhatók a különböző méretű és teljesítményű termosztátok.

Hazánkban húsz éve megtalálhatók a piacon, termékeikre tíz év garanciát adnak.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!

(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com)