Jump to content

Öt szuper ötlet a ragyogó lakásért

2016. 09. 10. 09:05

Takaríts meg pénzt, spórolj időt, és varázsold ragyogóvá lakásod az alábbi öt egyszerű trükkel.

Jön a hétvége, ami egyet jelent a nagytakarítással. Ha viszont a kötelességek mellett szórakozni is szeretnénk, tudjuk le mihamarabb a takarítás részét a dolgoknak, amihez az alábbi trükkök nagy segítséget nyújtanak.

Fürdőszoba

A fürdőszobában a fugák elkoszolódása jelenti a legnagyobb kihívást a vízkő mellett. Érthető, hiszen ki szeretne a csempék közt sárgás, penészes fugarészeket látni?

Szerencsére pillanatok alatt megszabadulhatsz a kellemetlen látványtól némi ecet és szódabikarbóna összekeverésével. Az egyveleget néhány percig rajta kell hagyni a kezelt területen, majd bő vízzel le kell öblíteni.

Ablak

A csíkos, koszos ablakok egyszerűen lehangolóak, és mentségünkre szóljon, néha a bolti készítmények sem a legmegfelelőbbek. Épp ezért próbáld ki a saját készítésű ablakmosódat, egy tized ammónia és kilenc tized víz összekeverésével. Öntsd szórófejes flakonba a keveréket, és indulhat is a móka.

Padló

A parkettát újszerűen csillogóvá és egészségessé tenni nagy kihívás, de nem ecettel. Oldj fel egy liter vízben egy negyed bögre ecetet és parketta tisztítót aztán indulhat a takarítás. Nem csak újszerű, de antibakteriális felület lesz a végeredmény.

Szőnyeg

A padlószőnyeget sem szabad elfelejteni, de a hagyományos szőnyegnél is alkalmazható az alábbi praktika. Szórd meg a szőnyeget alaposan szódabikarbónával, hagyd rajta negyed órán át, aztán porszívózd ki. Ez a módszer segít eltávolítani a koszt és megszűnteti a kellemetlen szagokat az otthonodban.

Sütő

A sütő minden háztartás kritikus pontja, ám mégis egyszerűen megszabadulhatunk a letapadt kosztól. Készítsünk szódabikarbónából és ecetből egyveleget: fél bögre vízbe egy bögre szódabikarbóna. A keveréket vigyük fel a sütő legkoszosabb feleire, majd hagyjuk állni rajta negyed órát. A hatást fokozhatjuk, ha egy kis ecettel is megpermetezzük.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com