Jump to content

VR sisak, amivel megfogható a megfoghatatlan

2016. 09. 04. 19:05

A prototípust Brian Krzanich, az Intel elnök-vezérigazgatója mutatta be San Franciscóban az az Intel Developer Forumon (IDF).

Sokféle VR szemüveget és sisakot láttunk már, az utóbbi évek felkapott termékéről van szó, de az Intel valóban eredeti megoldással állt elő. A Project Alloy a VR-sisakok legújabb típusát jelenti, amely a videón látható módon viselőjének szeme előtt nem csak egy számítógép által generált környezet jeleníti meg, hanem a valódi teret is, a valóságos térben elhelyezett virtuális tárgyakkal kiegészülve.

Intel RealSense kamerák segítségével érzékeli az új sisak a viselője körül lévő teret, egyéb szenzorokra nincs is szükség a szobában a használatához.

A megoldás egyik előnye, hogy mobil kivitelben készül, nem szükséges drótokat csatlakoztatni hozzá, melyek viselőjét zavarnák a mozgásban, ráadásul használatához semmilyen kontrollerre sincs szükség, a vezérlés puszta kezes mozdulatokkal történhet. A Project Alloyra készülő játékokban így a játékos például a saját kezeit is látni fogja, és attól sem kell tartania, hogy például beveri a fejét egy közeli bútorba, amit nem vesz észre.

Az Intel saját fejlesztésű VR-megoldásának hardveres alapjait, és az ahhoz kapcsolódó szoftveres fejlesztőkörnyezetet (API) a vállalat a jövő évben nyílt platformként elérhetővé teszi majd fejlesztők és gyártópartnerei számára, akik saját fejlesztésű sisakokat készíthetnek majd a Project Alloy-ra alapozva.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu/hirado.hu | Kép: wikimedia.org