A mosogatógépben való főzésre valószínűleg nem sokan gondolnak a hétköznapokban, de nem így az olasz Lisa Casell, aki két év kísérletezés után tökéletesre fejlesztette ezt a fajta főzéstechnikát.
A dolog pikantériája, hogy mindezt úgy lehet űzni, hogy míg a mosatlanok tisztára varázsoldónak, az ebéd is készül. Tehát az energia és vízspórolás maximalizálása miatt már megéri egyszer kipróbálni.
A mosogatógépben való főzés technikája a francia „sous vide” módszeren alapul, aminek lényege, hogy vákuumozva alacsony hőfokon, hosszabb ideig készítik az ételeket. Ezzel a praktikával készül befőttes üvegben a hústól elkezdve a zöldségeket át minden.
A nő elmondása szerint az ételek ugyan olyan finomak, mintha csak hagyományosan lennének elkészítve, mégis egészségesebbek, mert tápanyaguk nem fő el.
Ha kedvet kaptál volna a mosogatógépben való főzéshez, vagy amúgy is beindítanád egy halom mosatlannal, és kipróbálnád a dolgot, akkor így csináld:
Válassz ki bármit, amit épp meg akarsz főzni, legyen az hús, zöldség,stb., a szokottak szerint ízesítsd és add hozzá az összetevőket, és egy kis vizet, majd az egészet helyezd befőttes üvegbe, jól zárd rá a tetejét és mehet is a gépbe! A program végeztével kész az ebéd és a mosogatás is. Jó étvágyat!
Nem hiszed, hogy lehetséges? Mutatjuk a videót!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com