Jump to content

Vidéken érdemesebb telket vásárolni

2016. 08. 24. 12:30

Az már biztos, hogy ha súlyos tízezreket akarunk spórolni magunk mögött kell hagyni a fővárost, és a vidéki területek felé kell venni az irányt. Megéri átszervezni egy kicsit az életet, ha már telekvásárláson töröd a fejed, mert településenként milliókat spórolhatsz.

A telekárat az elhelyezkedés, a szabad és beépíthető telkek mennyisége határozza meg elsőként. Ebből fakadóan érthető, hogy miért kell a fővárostól viszonylag messze menni, ha reális áron szeretnénk megvásárolni a leendő otthonunk alapjául szolgáló földszakaszt.

A klasszikus vidéki településeken a legbarátságosabbak az árak, ahol az egész falu akkora, mint egy nagyobb fővárosi kerület. Előnye és hátránya is van persze, de tanyasi nyugalom itt megfizethető.

A nagyobb városokban található telkek már magasabb áron mozognak, attól függően, hogy az ország mely területén találhatóak.

„A legolcsóbb megyeszékhelyen - Salgótarjánban - 3000 forintos négyzetméterár körül lehet telket venni, de a szintén olcsónak számító Kaposváron vagy Tatabányán már 5000 forintot kell kifizetni egy négyzetméterért. A főváros után a lakásárakban is legdrágább Győr, ahol 20 ezer forintnál is többe kerül egy négyzetméter telek. A népszerű egyetemvárosokban, Szegeden és Debrecenben is 15 ezer forint feletti négyzetméterárak jellemzők. A lista második helyezettje Eger lett, azonban itt a kínálati adatok alacsony száma valamelyest torzíthatta a kapott eredményt.”- számolt be róla a Portfolio.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com