Jump to content

Öt tipp, hogy légkondi nélkül is túlvészeld a nyarat

2016. 08. 06. 12:30

A nyár egyetlen hátránya, hogy a lakásban elviselhetetlen hőség uralkodik, hacsak nincs légkondicionáló kéznél, ami ugye az úri luxus kategóriát súrolja. De búslakodni nem kell, mert filléres dolgokkal is hűsen tarthatod otthonod.

Ha a klasszikus értelembe vett légkondira nem futja az sem baj, mert te magad is készíthetsz egy házi változatot, amihez három dolog szükségeltetik, és ami meglepően hatékonyan veszi fel a harcot a hőséggel. De a forróságban nincs kedved barkácsolni? Akkor próbáld ki hűsítő trükkjeinket, hogy a nyári napok is kellemesen teljenek.

Ruha+ ventilátor

A két legalapvetőbb dolog, ami minden háztartásban kéznél van és a legjobb hűsítő berendezést lehet vele készíteni. A párakapuhoz hasonló élményt nyújt és pillanatok alatt lehűti felforrósodott tested.

Nem kell vele sokat bíbelődnöd, csupán egy benedvesített ruhadarabot, rongyot erősíts a ventilátor elé, kapcsold be, és élvezd a kellemes hőmérsékletet.

Teregess bent

Ez a technika általában megosztja az embereket. Ki hasznosnak, ki plusz hőfokforrásnak tekinti, de ha a mosott ruhát a lakásban teregeted ki a kicsapódó pára hűsíti a lakást, ami nagy segítség a forróságban.

Fólia

Bármelyik barkácsboltban lehet vásárolni hőtaszító fóliát, amit az ablakra kell applikálni.  Noha négyzetmétere nem annyira olcsó, cserébe viszont 2-3 °C fokkal is hűvösebb lesz a lakásban, mert a nap forró sugarait egyszerűen visszaveri.

Sötétítő

Nincs is szebb és jobb kedvcsináló, mint egy nyári napon kitárni az ablakot és beengedni a napsütést, ám a pillanatnyi katartikus érzésért cserébe egész napos meleggel számolhatsz a lakásban.

Bizony muszáj beszerezni egy jó, vastag, sötét függönyt, sötétítőt, mert már azzal is sokat tehetsz otthonod optimális klimatizálásáért.

Felmosás

Ezzel inkább házi kedvencednek kedvezhetsz, ugyanis neki az egyetlen hűsölési lehetőség a nyáron – a medencét leszámítva- a kő. Mivel a tartós melegben a kő is hamar átmelegszik, már az sem nyújt számára hűsítő menedéket. Moss fel óránként, hogy állataid is lehűljenek, plusz a lakás klímájának is jót tesz a pára miatt.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: pixabay.com