Jump to content

4 egyszerű módja, hogy a fehérek, fehérek maradjanak

2016. 08. 04. 19:00

A fehérítő néha többet árt, mint használ, és néhány makacs folt ellen sajnos nem használ. Ellenben van négy extra hatékony fehérítő, amit a legegyszerűbb dolgok felhasználásával készíthetsz el.

A háztartások három legjobb barátját nem lehet elégszer bemutatni, de ahogy eddig most is egy új arcukat ismerheted meg.

Univerzális fehérítő

Vágj félbe két citromot, tedd őket egy lábad felforralt vízbe, tedd a fehér ruhát a lábasba vagy lavórba, ha nagyobb mennyiséget szeretnél egyszerre fehéríteni, és hagyd 40 percig ázni őket. A folyamat végeztével most ki őket, az eredménnyel pedig garantáltan elégedett leszel.

A fehér pólóujj netovábbja

A szódabikarbónából egy kiskanálnyit tegyél az érintett részre, és dörzsöld be citrommal is. Hagyd rajta az egyveleget 15 percig, majd most ki a gépben. A dezodor okozta sárgás foltok hamarosan eltűnnek. A metódust egyébként többször is megismételheted.

 

Makacs foltok ellen

Forral fel két liter vizet, add hozzá három citrom levét, és adj hozzá egy evőkanál sót, végezetül egy negyed bögre mosószert, de mindezt csak miután lehúztad a tűzről. Tedd bele a foltos ruhát 40 percre, végül most ki gépben. Az eredmény, ragyogó!

 

Intenzív mosás

Egy negyed hidrogén peroxid, négy csepp ammónia, háromnegyed liter víz. Áztasd az egyvelegbe ruháidat 10 percre, és most ki.

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu| Kép: boredpanda