Jump to content

Takaríts tisztítószer nélkül

2016. 08. 03. 09:05

Bizony, lehetséges, csupán tudni kell, hogy mit mivel és mikor vegyíts. Összesen három dologra van szükséged, hogy az egész lakást ragyogóvá varázsold.

Citrom, szódabikarbóna, ecet. A triumvirátus, ami minden háztartásban jelen van, és ami képes kiváltani a legdrágább tisztítószereket is.

Citrom

A citromot a konyhában, és fürdőben, sőt még a szagtalanításban is bevethetjük. Egy fél citrom, megszórva kávéval pillanatok alatt elveszi a hűtő kellemetlen szagát, míg a fürdőszoba fugái és csempéi hosszan tartó ragyogásának záloga a citrom.

A fénye vesztett csempe, kád és porcelán újra eredeti fényében csillog, sőt még a vízkövet is eltüntetni. Fél bögre citrom és húsz perc ázás csodát tesz.

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna univerzális, nincs olyan pontja a lakásnak, amelyet nem tudna gatyába rázni. Legyen szó a sütőről, odaégett tepsikről, vagy koszos ruhákról a szódabikarbóna megoldja. Általában két evőkanálnyi elég belőle, hogy megoldja a problémát és elég az adott területhez dörzsölni vagy vízzel felöntve ázni hagyni benne, mert hatékonyságát apró szemcséinek köszönheti. Utóbbiak ledörzsölik a szennyeződéseket, így a súrolási idő a negyedére csökken. Sőt a kád oldala is fellélegezhet, mert könnyen eltűntethető a szennyeződés róla, ha áttörlöd szódabikarbónával. Ha pedig fél csésze szódabikarbónát teszel a mosógépbe, eltűnnek a kellemetlen foltok és a szagok is.

Ecet

Az ecetről a szódabikarbónához hasonlóam hasznos jószág. Sokféle felhasználási módja nem vétetlenül tette minden háztartás fontos elemévé. A vízkőoldáshoz tökéletes választás, akárcsak a gombamentesítéshez és antibakteriális hatás eléréséhez. Ecetes vízzel a WC-t is könnyedén kitakaríthatod. A fali csempék tisztántartására is kiváló. A penész ellen nagyon hatékony és a csapok körüli piszkot, valamint a szappanlerakódást is könnyedén eltávolítja.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: freestockphotos.biz/