Jump to content

Takarítás időszűkében- öt tipp hogy egy nap helyett elég legyen egy óra

2016. 08. 03. 19:00

A munkával teli hétköznapok során kinek van kedve még a maradék szabadidejében a pakolászással és takarítással foglalkozni? Persze a hétvége se suvickolással teljen, ezért mutatunk öt praktikát, hogy gyorsíts a folyamatokon.

A takarítást le lehet tudni gyorsan, úgy hogy a végeredmény fényében el sem hinnéd, hogy nem ment el rá az egész napod. Csupán néhány dologra kell odafigyelni, és a szombatod szabadon telik a kötelezettségek letudta után.

Írj listát

Furcsán hangzik listát készíteni takarítás előtt? Sebaj. Ezzel lehet a legtöbb időt megspórolni. Írd fel egy lapra, hogy melyik szobába mit kell csinálnod, és gondold végig mi szükséges hozzá. Leltározd végig, hogy mi van otthon és mi nincs, mert sokat lefaraghatsz részidődből, ha minden kéznél van. Innentől kezdve indulhat az óra.

Tudd le a legnehezebbet, és vesd be a szódabikarbónát

Ne a nappalival kezd, hiszen a poroláson kívül nem sok tennivaló akad ott. Kezdd a konyhával és adj a zsíros felületeknek. A súrolást és dörzsölést leredukálhatod, ha szódabikarbónát és ecetet használsz. A szódabikarbóna eltünteti az összes zsíros, odaégett makacs ételmaradékot is, és amíg a fehér por végzi feladatát, addig elkezdheted a következő helyiséget, a fürdőszobát.

Az ecet az új polírozó

Tartósan ragyogó fürdőt és vakítóan fehér fugákat szeretnél? Amíg a konyhában fellazulnak a koszos letapadások, és a sütő is regenerálódik, pont van időd rá. Néhány háztartási anyagból szuper tisztítószert kreálhatsz, amitől ragyog a csempéd, csapod, mosdód és a még a fugád is fehér lesz.

A legkönnyebb része

Amíg hatnak a szerek érdemes letudni a porszívózás és portörlés párosát, majd visszatérni a konyhába és a fürdőbe. A serpenyőkről és tűzhelyről szinte önként ugranak le a koszdarabok és alig marad vele dolgod.

Ablak, csíkmentesen, egyszerűen

A csíkmentes ragyogás nem csak a mesében létezik, hiszen két egyszerű háztartási alapfelszerelésből hatékony ablaktisztítót kreálhatsz, ami nem hagy nyomot.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
Forrás: hazesotthon.hu | Kép: thepowerroom.com