Jump to content

Házi praktikák a konyhában uralkodó kellemetlen szagok ellen

2016. 07. 25. 09:10

Minden helyiségnek van egy klasszikus szaga, amit az ott található háztartási eszközök árasztanak. A konyhában a tipikus szagforrások a fagyasztó, a szemetes, a lefolyó és a mosogató. Ám néhány filléres praktikával semlegesíthetővé válnak a kellemetlen aromák.

Minden háztartásban ott lapulnak a legjobb szagsemlegesítők, csak sokan nem is tudják, hogy a megoldás az orruk előtt hever.

A konyhában terjengő aromák legfőbb okozója a szemetes és a lefolyó. Mindkettő orvosolható. Utóbbit almaecetes öblítéssel vagy citrommal tehetjük kellemes illatúvá. A mosogatóba helyezett citrom nagyon jó semlegesítő, a lefolyóból áradó szagok ellen pedig az almaecet nyújt megoldást.

A szemetes szódabikarbónával, kávézaccal és itatós papírral változtatható szagmentessé. Helyezzünk a felsoroltak bármelyikéből a szemetes alá és kész is!

A hűtő problematikája is egyetlen mozdulattal megoldható. Valószínűleg mindenki számára bosszantó tud lenni, amikor a hűtőbe/fagyasztóba tett étel átveszi a gépnek a szagát. A dolog azonban orvosolható. Csupán vanília, citrom és szódabikarbóna kell hozzá.

A hűtő nem fagyasztós részét könnyen szagmentessé lehet tenni egy félbevágott, szódabikarbónával megszórt citrommal, míg a fagyasztó elleni szagokra a vaníliarúdból készült főzet használ. Utóbbival a leolvasztott teljes hűtőt áttörölgetve, jó időre távolt lehet tartani a nem kívánatos szagokat.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Forrás: hazesotthon.hu | Kép: beveragemachinery.net)