Jump to content

A lakásvásárlás árnyoldala - igaz történek a valóságból

2016. 07. 22. 12:55

A napokban adásba került Korás című műsor egyik szereplőjének tortúrája jó példa mindazok számára, akik vásárolás előtt állnak, és még csak nem is feltételeznék, hogy a tulaj elhallgat néhány égető gondot.

A műsorban Évaként szereplő pórul járt vásárló ráunva a nagyvárosi nyüzsgésre, vásárolt egy házat Velencén. Neki is látott a felújításnak, majd miután elkészült, még évekig csak hétvégi házként használta az ingatlant. Így aztán nem is igazán szembesült vele, hogy valami nincs rendben a víznyomással.

Nincs víznyomás, gond viszont igen

Több felmérés után kiderült, hogy nem a vízvezeték rendszerrel van a probléma, de senki sem tudta kideríteni az alacsony víznyomás okát. 2014-ben aztán a vízóra cseréjénél kiderült az igazság: a ház előző tulajdonosa nem fizette rendesen a számlákat, ezért a vízmű csökkentette a nyomást.

Mivel a tartozás fennállt, és nem rendezte senki a sokadik felszólítás ellenére sem, a vízmű beépített egy kis szűkítőt a csőrendszerbe, ezért folyt olyan gyengén a víz a csapokból.

Mi van, ha nem fizet az előző tulaj?

Az ingatlan eladásakor a régi tulajdonos rendezte a nem fizetett számláit, viszont a korlátozás visszanyitását nem kérte. A nyomáscsökkentés és az eredeti nyomás visszaállítása ugyanis pénzbe kerül.

Miután kiderült az igazság, Éva visszaállíttatta a nyomást, de úgy érzi, hogy a 130 ezer forintos költséghez semmi köze. Még egyszer felhívta a régi tulajdonost, hogy fizesse be a csekket, de nem volt rá hajlandó.

Hasznos tanácsok

A hasonló eset elkerülése érdekében a tulajdonossal ajánlott közösen felkeresni a szolgáltatót. A szolgáltató ugyanis nem foglalkozik azzal, hogyan adják-veszik az ingatlant. Ezért nem számít ki rendezi, csak ki legyen egyenlítve.

Éva története szokatlan pozitív fordulattal zárult, a kialakult helyzetre és az eltelt hosszú időre tekintettel az ügyet rendezettnek tekinti a szolgáltató, és érvényteleníti a számlát.

 

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép:Forrás: hazesotthon.hu/hirado.hu)