Jump to content

A konyában lapuló fűszer, ami távol tartja az egeret

2016. 07. 09. 12:30

A kisegér noha nem ijesztő, sőt jó barátságot is köthetünk vele, azért mégsem kedvenc lakótárs, főként mert mindent megkóstol, és ott jártát is apró bogyókkal jelzi. Egércsapda helyett, használj fűszernövényeket!

A borsmenta ígéretes egér távoltartó szernek ígérkezik, és a legtöbb háztartásban fellelhető, így egyszerűbben végére járhatunk az egérmizériának, mintha csapdát készítenék. Ráadásul utóbbi kevéssé humánus megoldása a problémának. A felesleges károkozás helyett egyszerűen csak ijeszd el az állatot.

Rágcsáló ellen borsmentával

Az egerek nem szeretik a borsmente erőteljes, intenzív illatát, ezért hanyatt homlok menekülnek azokról a területekről, ahol megérzik a szagát. A fűszernövény eme előnyös tulajdonságát kihasználva kiváló a rágcsálók ellen.

A borsmenta spray elkészítéséhez engedj egy lábasba vizet és forrald fel. Miután elérte forráspontját a víz, egy marék szárított borsmentát dobj bele és pár percig még forrald a főzetet, majd hűzd le a tűzről és hagyd kihűlni.

Az elkészült bormenta főzetet töltsd bele egy szórófejes flakonba, majd fújd be vele azokat a helyiségeket, ahol az egér fel szokott bukkanni. Intenzív illata távolt tartja a kéretlen vendéget, miközben friss illatúvá varázsolja otthonod.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com)