Jump to content

Csíkmentes ragyogás? Nem csak a mesében létezik!

2016. 07. 06. 16:30

Az ablak és általában véve az üvegfelületek tisztításának nagy pillanata, amikor csíkmentesen szárad meg a felület. A valóságban ez sokszor nem jön össze, mert egy-egy gaz szál mindig ott marad. Mi viszont tudjuk a titkát, mitől lesz tökéletes az üveged.

A boltban kapható ablaktisztítók hiába garantálnak foltmentes ragyogást, mert a valóságban csak néhány váltja be a hozzá fűzött reményt. A házi szerekkel is hasonlóan be lehet fürödni, ha nem jó adagolással készítettük, de kár lenne kétségbeesni, mert létezik még olyan DIY ablaktisztító, ami tudj a feladatát.

Mi a titkos összetevője? A kukoricakeményítő. A szokatlan hozzávaló mindenféle durva dörzsölés nélkül leszámol az üvegen lévő zsíros lenyomatokkal, szennyeződésekkel és fény is kölcsönöz neki.

A kukoricakeményítő a legrégibb és legolcsóbb szerek egyike, és sokféleképp fel lehet használni a házkörüli munkák során is. A csík és foltmentes ablaktisztítás aduászát pillanatok alatt elkészítheted otthon is! Amire szükséged lesz hozzá:

negyed-,fél pohár keményítő

egy liter meleg víz

Használata egyszerű: keverd el a keményítőt a vízben, töltsd szórófejes flakonba az oldatot és kezdődhet is a móka. A munka végeztével ne lepődj meg, ha 2-3 decinél több nem fogyott a szerből, az ablakaid és akváriumüveged mégis ragyogóan, foltmentesen tiszta!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: mawdoo3.com)