Jump to content

Egyszerű és olcsó alternatívák, hogy otthonod illatozóvá varázsold

2016. 06. 22. 09:01

A nyári illatokat otthonodba is becsalogathatod, ráadásul néhány egyszerű háztartásban is fellehető alapanyagból, hosszan tartó légfrissítőt kreálhatsz.

Az illóolajok a kellemes illatok kedvelőinek örök barátai, így megkerülhetetlenek, ha lakásillatosításról van szó. Egyetlen hátrányuk hogy illatuk hamar eltűnik, így marad a párologtatás vagy kipróbálhatod a szódabikarbóna áldásos hatását.

A hosszantartó illatfelhőért helyezz egy tálkába, csészébe, kicsi üvegcsébe, kisméretű vázába, apró pohárba néhány kanál szódabikarbónát, majd csepegtess 15-20 cseppet kedvenc illóolajodból.

Rázd össze a keveréket, majd helyezd el valahol a szobában a kellemes illatokért és a természetes légfrissítésért. Ha néhány hét vagy hónap után úgy éreznéd, hogy csökken az illat, tegyél újabb cseppeket a szódabikarbónás üvegcsékbe!

A nyár illatait a legegyszerűbben frissen szedett levendulával tudod otthonodba csalogatni, sőt ágyneműdet is frissen tarthatod vele! Készíts belől asztaldíszt, vagy egyszerűen helyezd vázába és hagyd illatozni.

Ha légfrissítésre vagy szekrény szagmentesítésre használnád, akkor zsírpapírból vágj ki egy kört, a közepére helyezd a levendulás keveréket, amit szegfűszeggel, citromfűvel és mentalevéllel bolondíthatsz meg, majd hámozz meg egy citromot melynek a héját a választott fűszerekkel tedd a papírra és csomagold össze. Végül kösd meg spárgával. Kiváló lehet ruhásszekrény, konyha, mosdó vagy fürdőszoba szagtalanítására.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: weneedfun.com)