A szendvicssütő tipikusan az az eszköze a konyhának, amit az ember vagy midennap használ, és már beletörődött abba, ahogyan kinéz vagy csak az ünnepnapokkor veszi elő, hogy minél kevesebb ételmaradék tapadjon a lapokra, amit aztán órákon át sikálhat.
Szerencsére nem kell lemondanod a melegszendvics nyújtotta gasztoélményekről, ha sütőpapírral béleled a gépezet belsejét. A sütőpapír nevéhez hűen bírja a hőt, így nyugodtan beboríthatod vele az eszközt, mert így a megolvadt sajt, zsiradék, kenyérmaradék nem a szendvicssütő aljára és tetejére ég, hanem a sütőpapírra. Ugye, milyen egyszerű?
Ha azonban nincs otthon sütőpapír, de elkapott a legyőzhetetlen vágy, hogy beleharapj kedvenc sült szendvicsedbe, akkor sincs gond, mert a letapad és odaégett ételmaradékot olaj segítségével pár perc alatt eltüntetheted. Elég néhány csepp olaj, mert az beissza magát a maradékokba, felpuhítja azokat, így elég csak áttörölnöd a gépet, ami újra szép tiszta lesz.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: icreativeideas.com)