Jump to content

Kutyakeksz házilag, olcsón - sütőtökös jutalomfalat

2016. 06. 01. 16:07

Ha biztosra mennél abban, mit is eszik kedvenced készítsd el magad ízletes jutalomfalatkáját, ami egészséges és olcsóbb is, mint a bolti változatok. Turbózd fel egy kis tökkel, hogy ebed is felviruljon.

Valljuk be, egyszerűbb megvásárolni a boltban a jutalomfalatot vagy száraztápot, viszont így furcsa meglepetések érhetnek a zacskót kinyitva, sőt nincs rá garancia, hogy blöki szereti annak tartalmát.

Menj biztosra és készítsd el kedvenc ételeiből a házi jutalomfalatot, hiszen ahány kutya, annyi fajta kedvenc jutalomfalat, ezért három receptet is bemutatunk házi kutyakeksz készítő cikksorozatunkban. Korábbi cikkünkből megtudhattad hogyan készíts marhapástétom ízesítésű falatokat, most pedig a sütőtökös jutalomfalat receptjét mutatjuk meg.

Hozzávalók:

60 dekagramm sütőtök

35 dkg liszt (teljes kiőrlésű vagy sima)

4 evőkanál méz

4 evőkanál víz

2 evőkanál olívaolaj vagy más növényi olaj

fél teáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)

fél teáskanál fahéj (kihagyható)

Elkészítése

A tököt felvágjuk, kikaparjuk a magját és feldaraboljuk, majd alufóliával letakarva betesszük a 180 °Cfokra előmelegített sütőbe. Ha már megpuhult, kicsit még pirítsunk rá a tetejére.

Miután kihűlt, kanállal kikanalazzuk a héjából, összekeverjük a mézzel, az olajjal és a vízzel. Utána hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a fűszereket, és összegyúrjuk, hogy egy jól formázható tésztát kapjunk.

Kanállal szedjünk ki kicsi, egyforma darabkákat a tésztából, gyúrjunk belőle golyókat, és lapítsuk őket szét a tenyerünkben. 180 °C fokos sütőben 25-30 perc alatt szárazra sül, és legalább harminc adag jön ki belőle.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: thegoodshoppingguide.com)