Jump to content

Kutyakeksz házilag, olcsón - marhapástétom ízesítésű falatok

2016. 06. 01. 12:30

Ha biztosra mennél abban, mit is eszik kedvenced készítsd el magad ízletes jutalomfalatkáját, ami egészséges és olcsóbb is, mint a bolti változatok.

\"\"

Valljuk be, egyszerűbb megvásárolni a boltban a jutalomfalatot vagy száraztápot, viszont így furcsa meglepetések érhetnek a zacskót kinyitva, sőt nincs rá garancia, hogy blöki szereti annak tartalmát.

Menj biztosra és készítsd el kedvenc ételeiből a házi jutalomfalatot, hiszen ahány kutya, annyi fajta kedvenc jutalomfalat, ezért három receptet is bemutatunk házi kutyakeksz készítő cikksorozatunkban. Az első a marhapástétom ízesítésű falatok.

Hozzávalók:

1 kg marhagulyáshús

1 kg vegyes zöldség (lehet mirelit)

½ kg borsó

¼ kg rizs

5 kk. zabkorpa,

5 kk. búzacsíra,

1 csomag petrezselyemzöld

1 ek. ételízesítő

Elkészítése

A marhahúst az ételízesítővel feltesszük főni bő vízben. Mikor már majdnem megfőtt, beletesszük az apróra vágott zöldségeket és a borsót. Negyed óráig még főzzük, majd beletesszük a rizst és addig főzzük, amíg a rizs jó nagy és puha, szinte túlfőtt lesz.

Fedő segítségével leöntjük róla az összes vizet, majd belekeverjük a zabkorpát, búzacsírát és az apróra vágott petrezselymet.

Az egészet ledaráljuk és megformázzuk. Osszuk el 2-3 napi adagokra és dobozoljuk. Egyet a sima hűtőbe, a többit a mélyhűtőbe tesszük. A rizs miatt ne tegyünk egy dobozba 2-3 napi adagnál többet, mert ennyi ideig tárolható a főtt rizs sima hűtőben!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: tmgrup.com.tr)