Jump to content

Mosási tippek, Mosó Masa mosodájából, haladóknak

2016. 05. 30. 09:43

Manapság sokféle textília megtalálható az üzletek polcain, így a minőség megőrzése érdekében mosásuk is nehezebbé válik. Nem megfelelő technika és hőfok esetén, a drága oxiaction porok, mosóporok, mosógélek és színfogó kendők használata csak pénzkidobás.

Jó mosási tippekből sosem elég ugye? Itt még többet találsz vagy olvass tovább!

Gyapjú-és selyemvédelem

A gyapjú anyagú ruhákat harminc fokon maximum negyvenen mossuk, de magasabb hőfokon semmiképpen tilos, mert a textil összemegy. Mosás után kerüljük a dörzsölést és kicsavarást is. Ha megoldható mosd inkább kézzel őket!

A selyem anyagot csak finom mosószerrel vagy mosószer nélkül, gyors mosással mossuk. Amennyiben a mosógépen van, használjuk a 15 perces rövid vagy kímélő programot. Ajánlott itt is mosózsákot használni.

Viszkóz (műselyem) anyagú ruhákat negyven fokon vagy műszálprogramon, normál mosóporral és öblítővel moshatjuk.

Brokát szövetből készült függönyöket vagy textíliákat célszerű inkább tisztítóban mosatni, ugyanis otthoni mosás esetén minden óhatatlanul összemegy egy kicsit.

Muszlin anyag kizárólag kézzel mosható. Ha a gépi mosást választanád számíts rá, hogy nagyon össze fog gyűrődni.

Kézzel mosni ésszel kell

Ha likvidálod a mosógépet és inkább a kézi változatra voksolsz, akkor többször egymás után mosd át a ruhákat, és vigyázz nehogy a mosószer beragadjon a szálak közé. Különösen a fehér mosószerben található színes szemcsékkel kell vigyázni, mert ezek, ha egyszer bekerültek a szálak közé, csak nagyon nehezen távolíthatók el. Ajánlott több öblítést végezni, az utolsónál használj öblítőt vagy illó olajat.

Illatfokozás napfénnyel

A csodás öblítő és frissesség illat egyetlen ingyenes trükkel maximalizálható: szárítsd őket levegőn. Ha nem is tudod mindig megoldani, arra viszont figyelj, hogy frissen mosott ruhát ne tégy közvetlenül fűtőtestre, mert megéghet vagy bebüdösödhet.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: tmgrup.com.tr)