Jump to content

Mosási tippek, Mosó Masa mosodájából, kezdőknek

2016. 05. 28. 13:14

Manapság sokféle textília megtalálható az üzletek polcain, így a minőség megőrzése érdekében mosásuk is nehezebbé válik. Nem megfelelő technika és hőfok esetén, a drága oxiaction porok, mosóporok, mosógélek és színfogó kendők használata csak pénzkidobás.

Kevesen élnek vele pedig manapság is kiválóan használható a mosódió, mosószóda, mosólabda vagy éppen a szódabikarbóna, de az alábbi tippek is megóvják ruháidat.

Válogass

Mosás előtt a legfontosabb, hogy válogassuk szét színek szerint a mosnivalót, valamint a zsebes ruháknál ellenőrizzük, hogy nincs-e benne rágó, papír, papír zsebkendő,aprópénz. Az óvintézkedés fontos, mert ezek könnyedén reakcióba léphetnek a mosószerrel csúnya foltokat hagyva maguk után.

Folttalaníts

A pecsétes, szennyezett részeket ajánlott bekenni folttisztítóval vagy mosószappannal. Zsíros olajos foltoknál kiválóan működik egy csepp mosogatószer közvetlenül a foltba beledörzsölve, majd alaposan kiöblítve.

Fordítsd ki

A flitteres, gyöngyös, rátétes ruhákat mindig fordítsuk ki, mert ez segít megóvni a mintákat és ily módon kevésbé potyognak le mosás közben a rávarrt díszek. A kényes anyagokat például a csipkét, necc harisnyát és harisnyát tegyük mosózsákba. Ha nincs mosózsákunk kiválóan helyettesíthetjük azt egy kisméretű párnahuzattal is.

A farmeranyagokat mindig fordítsuk ki és lehetőleg ne keverjük a többi anyaggal mert így elkerülhető, hogy megtörjenek, vagy beszínezzék a többi ruhát.

A különböző anyagoknál figyelni kell a megfelelő mosószer, öblítő mennyiségre és a hőfokra. Az utóbbira különösen tekintettel kell lenni.

Jó mosási tippekből sosem elég ugye? Itt még többet találsz!

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: tmgrup.com.tr)