Jump to content

Nem csak a te kutyád szereti a tisztítószeres felmosót!

2016. 04. 12. 19:46

Ne aggódj, nincs a cicáddal semmi baj. Ugyan nem sok állatra jellemző, hogy ellenállhatatlan vágyat érez a felmosott tisztítószeres kövön hemperegjen, vagy ráraboljon a felmosóra, de vannak páran. Miértekről és leszoktatási tanácsokról bővebben.

A legtöbb állat szereti a bútortisztítók, ablakmosók illatát. Jellemző, hogy sok kutya beledörgölőzik a frissen letisztított szekrénybe vagy a ragyogóvá súrolt üveget nyalogatja. Ez teljesen normális, ugyanis a bútortisztítók és tisztítószerek nagy része olyan édes illatot bocsát ki, ami számukra ellenállhatatlan. Gondolj bele, mintha a szekrény átváltozna tucatnyi gőzölgő csokis palacsintává, te sem ignorálnád!

A kutyák egy kisebb százaléka hasonló vonzalmat érez a felmosó fej és a felmosott felületek iránt. Ellenben a bútorápolókkal a vízbe öntött vegyszereknek számunka nincs különösebb illatuk, sőt olykor még kellemetlen aromájúnak is érezhetjük, mégis az ebnek maga a csoda.

A négylábú zabolátlan viselkedési módosulását azért képes kiváltani a felmosó, mert feromont bocsát ki. A dolog hátulütője, hogyha a kutya ráharap a hipós vízbe ázatott mopra, vagy végigdörgölőzik a nedves kövön, mérgező anyagok kerülnek a szervezetébe, sőt szem-bőr irritációt is kiválthat a szer.

A legjobb megoldás, ha kutyát addig levisszük sétálni míg a felmosás zajlik, ha erre nincs lehetőség, akkor viszont távol kell tartani a felmosás ideje alatt.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon  Facebook oldalát!
(Kép: ibsrv.net)