Jump to content

Kutya hideg van odakint!

2016. 01. 05. 19:00

Réteges öltözet, és meleg kabát nélkül az ember bizony ki nem dugná az orrát a lakásból, főként most, hogy csak úgy repkednek a mínuszok. Ha te fázol, szerinted négylábúd nem fog egy szál szőrben?

A téli időszakban manapság egyre több négylábún látni kabátot, vagy pulóvert, ami üdítő változás az elmúlt évekhez képest. Míg évtizedekkel ezelőtt az a tévhit élt, hogy a kutya nem fázik, addig mára eljutott a köztudatig, hogy mégiscsak ugyan úgy érzi a fagyos hideget.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a husky-t is be kell bagyulálni aranyos kutyaruhába, de nem árt gondoskodni a rövidebb, vagy szőrtelen kutyák esetén a testük melegen tartásáról a séta ideje alatt.

A kistestű, tíz kilogramm alatti kutyák jobban ki vannak téve a hideg okozta megbetegedéseknek, mint nagytestű társaik. Egyszerűen azért, mert nincs annyi zsír a testükön, hogy a fagyos mínuszokban is melegen tartsa őket.

Míg egykor az elit rongyrázásának tartották a kiskabátba bújtatott kutyákat, addig manapság teljesen normális dolog, ha egy kistestű kutya, télen ruhát visel. Ez egyrészről az ő és a gazda érdeke egyaránt, mert egy beteg kutyust drágább meggyógyíttatni, mint pár ezer forintért vásásrolni egy kutyakabátot.

A jó kutyaruha ismérve nem az ára, hanem az anyaga és kényelmessége. A legtöbb kutyaruha túl van csicsázva, az egyszerűbb darabok is ugyan úgy megteszik, a lényeg az, hogy a kutya hasa, mellkasa, háta melegben legyen. Persze túlzásokba ez esetben is lehet esni, kutyacipővel és egyéb furcsa találmányokkal, de utóbbiak inkább akadályozzák és zavarják a kutyát, mintsem kényelmét, és jó közérzetét segítenék elő.

Ha kutyaruha vásárlásra adod a fejed mindenképp tartsd szem előtt, hogy kényelmesen tudjon benne mozogni, ne akadályozza a kisebb-nagyobb dolgok elvégzésében, és lehetőleg ellenálljon a víznek is. Ne feledd, ha te fázol, ő is fázik!




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: homesalive.ca)