Jump to content

A kád ősi ellenségei: a rozsdafolt és a sárga árnyalatok

2015. 12. 28. 12:30

Az ünnepekkor nem csak a vásárlási és pénzköltési vágy kap el sokakat, hanem a takarítási láz is. A szokásos karácsonyi nagytakarítás során a lakás minden egyes szeglete könnyen ragyogóvá válik. A legnagyobb kihívást mindig a fürdőszoba jelenti, pedig az alábbi trükkel szintén pillanatok alatt csillogóvá varázsolható.

A fürdőszoba igazi kihívás, hiszen a csempe a mosógép a csap és a kád is ezerféle szennyeződést rejt, még akkor is, ha rendszeres takarításnak vannak alávetve. A csempék közti fuga óhatatlanul besárgul az állandó pára és nedvesség miatt, a csempe pedig a kifröccsenő fürdővíztől és gőztől foltossá, sárgává válik. A dolgot tetőzheti a halványan besárgult kád, és a mosógép belsejében lerakódott szennyeződések, a vízköves fémfelületekről nem is beszélve. Szerencsére minderre találsz házi megoldást az oldalon, most pedig a kád ecet és só keverékéből készült egyveleggel való hatékony kitakarításáról olvashatsz.

Az ecet univerzális tisztító és fertőtlenítő. A bőrápolástól a konyhai felszerelésekig a fürdőszobán át, mindenhol bevethető, a só pedig fokozza hatékonyságát, és szemcsés mivoltának köszönhetően részletekbe menően tünteti el a koszt és a régi, makacs szennyeződéseket.

A besárgult, rozsdafoltos kád újszerűvé varázsolásához az alábbiakra lesz szükség:

  • 50 ml ecet
  • 1 evőkanál só

Alkalmazása:

Egy lábasban melegítsük fel az ecetet és a sót, keverjük össze és töltsük szórófejes flakonba. Permetezzünk az érintett felületre belőle és hagyjuk rajta állni 15-20 percet, majd öblítsük le meleg vízzel és törüljük át száraz ronggyal a felületet. Ha szükséges, ismételd meg még egyszer.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: rebathaugusta.com)