Jump to content

Narancsból készült dísz alternatívák

2015. 12. 26. 19:00

A narancs elmaradhatatlan kelléke a karácsonyi időszaknak. Illata megidézi az ünnepi hangulatot, és látványa pedig szemet gyönyörködtető, főként, ha kreatív díszítés készült belőle. Ha a szegfűszeges narancsdíszítést már meguntad, akkor most mutatunk neked egy tucat narancsdíszítési alternatívát.

A narancsban az a jó, hogy héját, húsát mindenét fel lehet használni a díszítéshez, sőt a megszárított gyümölcs héjába akár forró csokit is tölthetünk.

A narancsdíszek elsődleges variációja a hámozás mintázata. Ezernyi féleképp meg lehet hámozni, farigcsálni, így egészen extra minták is véshetők bele, akár egy fenyőfa is.

Mécsestartót is készíthetünk belőle. Ehhez félbe kell vágni és ki kell vájni a belsejét. Az egyik felébe mandulát, kávét, fahéjat kell tölteni (ez ízlés dolga) a másik felébe pedig karácsonyi mintákat kell vágni. A végeredmény egy csodás mécsestartó, mely a karácsony szimbólumait festi a falra.

A szárított narancskarikából remek füzéreket lehet készíteni, melyek szépek és jellegzetes illatukat megtartva, ünnepi hangulatot csempésznek a lakás minden pontjába. Elkészítése nem bonyolult: végy egy tucat felszeletelt narancskarikát, fűzd át őket spárgával, masnival egymás alá, és kész is!

Potpurit is készíthetsz belőle, csupán nincs más dolgod, mint kiszárítani és egy tálba elhelyezni szegfűszeggel, és egy egész fahéjjal.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: pinimg.com)