Jump to content

Karácsonyfa alternatívák

2015. 12. 24. 12:30

A lassan klasszikusnak mondható műanyagfa mellett létezik vagy egy tucat alternatíva, ami karácsonyfaként szolgál az ünnepek alatt. A cél mindenesetben a természet és a fák védelme.


Az elmúlt évtizedhez képest a műfenyők kezdenek egyre kedveltebbé és elterjedtebbé válni. Ennek oka elsősorban talán még mindig az, hogy olcsóbbak és akár egy életen át kiszolgálják használóját, másodsorban vannak, akik a környezettudatosság jegyében vásárolják meg, az igaz fenyő helyett.

A műfenyő mellett viszont létezik számos karácsonyfa alternatíva (ha esetleg a műanyag nem volna szimpatikus), mint például a kartonból készült, vagy falra szögelt változat.

A karton karácsonyfa kifesthető, díszíthető, összepakolható, és akárcsak műanyag társa minden évben elővehető. A falra szögelt változatoknak is létezik ezer változata, mind-mind csak a kreativitástól függ.

Az igazán „zöldek” ilyenkor se kartonra, se műanyagra nem áldoznak, hanem előkapják a sarokban árválkodó fikuszt és feldíszítik azt. Ez nálunk kevésbé elterjedt hagyomány, de a trópusi országokban ez bevett szokás.

Ha egyik alternatíva sem nyerte el tetszésed, de nem akarsz élőfát haza vinni, akkor bérelhetsz is egyet! A bérelt fákat földlabdával kapod, így azt a karácsonyi szezon után, visszaültetik eredeti helyükre.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!

(Kép: telegraph.co.uk)