Az ágyban evés kiváltsága keveseknek adatik meg. Azoknak főként nem, akik olyan emberrel élnek együtt, aki rendmániás, túl jól nevelt, vagy egyszerűen csak nem viseli el morzsákat. Pedig ha mindenki az ágyában enne, kevesebb frusztrált, és stresszből fakadó emésztési problémás ember mászkálna szabadon.
Összefüggés ugyanis van a két dolog közt: a nyugalom. Az egyén a saját otthonában a legjobb esetben jól érzi magát, megnyugszik. Az ágyban pedig végképp, mivel az a legszemélyesebb tere.
Ebből kifolyóan, ha az ember a saját agyikójában fogyasztja el az ételét, akkor biztos, hogy nem fog fellépni semmi olyan inger, ami stressz reakciót váltana ki a szervezetből. Ez azért fontos, mert az evés közben kiváltott negatív inger, rossz befolyással van az emésztésre, hosszú távon pedig számos betegség kiváltója. (Többek közt gyomorfekély, krónikus gyomorfájás, reflux. )
A mindennapok során persze az ágyban evészetet elképzelhetetlen kivitelezni, leszámítva talán a vacsorát. Az evésre a hétköznapokban inkább a rohanás jellemző. Menet közben az ember bekap egy-két falatot és kész. Azonban ennek is van előnye. A levegőben lévő bacilusok a menet közbeni evés során érintkeznek, rátelepszenek az ételre, ezáltal bekerülnek a szájon át a szervezetbe. Ennek köszönhetően a szervezet olyan bacilusokkal is találkozik, melyek amúgy elkerülték volna. Így viszont lehetősége nyílik ellenanyagot termelni, és a következő megbetegedéskor azt alkalmazni.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: huffpost.com)