A hagymaszeletelés kevesek szemét nem árasztja el könnyekkel, ők szerencsések. A többieknek sem kell kétségbeesni, azok, akik rendszeresen sírnak hagymaaprítás közben, néhány remek trükkel megúszhatják a dolgot. Ha legközelebb hagymát vágsz, végy a szádba egy korty vizet és tartsd benne addig, míg nem végzel vagy önts a vágódeszkára egy kevés ecetet (még a hagymaaprítás előtt), és egy konyhai papírtörlővel dörzsöld bele a felületbe. Mindkét módszer garantáltan megszabadít az érzelemdús hagymavágástól.
Ha a befőttes üveg kinyitása okoz gondot, van egy remek megoldásunk számodra! Fogj két vastag gumit, az egyiket tedd az üveg tetejére a másikat pedig az üvegre, és konyharuhával átfogva kezd el kinyitni. Mivel a tapadás nagyban megnő, így egykettőre kis tudod nyitni. Ha nem megy, akkor késsel szúrj egy lyukat a befőttes üveg tetejébe, hogy a felesleges levegő távozzon.
A főtt tojás pucolás is olykor balul tud elsülni, de megkönnyítheted a folyamatot, ha a vízbe egy kevés szódabikarbónát teszel. Miután felforrt a víz és a tojások elkészültek, hagyd a lábasban őket10 percig a szódabikarbónás vízben. Utána szinte magától levetik héjukat.
A tojás frissességét is egyszerűen ellenőrizheted: tölts tele egy poharat vízzel, és helyezz bele egy tojást. Ha lesüllyed az aljára, az bizony megzápult.
A tapadós vágódeszka ellen a legjobb megoldás az alapos lecsutakolása, amit sóval és citrommal maximalizálhatsz. Tequila nélkül!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: moite-recepti.com)