Jump to content

Mindig friss citrom, egy egyszerű praktikával

2015. 12. 09. 12:30

A félbevágott citrom elég hamar megszárad, ha nem kerül rövid időn belül felhasználásra. Ilyenkor nincs más választás: ki kell dobni, hacsak nem próbálod ki ezt!

A citrom szép, finom és egészséges. A piacról hazatérve örömtelien pakoljuk ki a gyümölcsös tálkába, ahol bizony szobahőmérsékleten áll, míg felhasználásra nem kerül. Ha így cselekszünk, akkor bizony lemondhatunk a friss, zamatos citromról. Ha hosszú ideig, akár egy hónapig szeretnénk megőrizni frissítő ízvilágát, és kemény külsejét, akkor nem a gyümölcsös kosárkában a helye.

A félig felhasznált vagy még felhasználatlan citromot a hűtőben érdemes tárolni, légmentes tasakban, ugyanis így teljes mértékben megőrzi frissességét, akár egy hónapon keresztül is.

A megfelelő tárolásnak hála nem veszít tápanyagtartalmából, nem puhul meg és nem veszti el jellegzetes aromáját sem.

Próbáld ki, és hidd el, nem kell többé a kukába hajítanod a félbevágott citromokat.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: photobucket.com)