A citrom szép, finom és egészséges. A piacról hazatérve örömtelien pakoljuk ki a gyümölcsös tálkába, ahol bizony szobahőmérsékleten áll, míg felhasználásra nem kerül. Ha így cselekszünk, akkor bizony lemondhatunk a friss, zamatos citromról. Ha hosszú ideig, akár egy hónapig szeretnénk megőrizni frissítő ízvilágát, és kemény külsejét, akkor nem a gyümölcsös kosárkában a helye.
A félig felhasznált vagy még felhasználatlan citromot a hűtőben érdemes tárolni, légmentes tasakban, ugyanis így teljes mértékben megőrzi frissességét, akár egy hónapon keresztül is.
A megfelelő tárolásnak hála nem veszít tápanyagtartalmából, nem puhul meg és nem veszti el jellegzetes aromáját sem.
Próbáld ki, és hidd el, nem kell többé a kukába hajítanod a félbevágott citromokat.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: photobucket.com)