Jump to content

Fenyőfa alakú szalvéta, az ünnepi asztal éke

2015. 12. 05. 16:00

Az karácsonyi hangulat már december első heteiben belibben az otthonokba. A szépséges ajtódíszek, a feldíszített falak mind-mind a közelgő ünnepet idézik, és ha az adventi ebédeket is meghitté, különlegessé szeretnéd tenni, akkor add meg a módját az ünnepi tálalásnak is. Hajtogass különleges háromdimenziós fenyőfa alakú szalvétát az étkészlet mellé!

Egy jól kiválasztott szalvéta már sokat dob az asztalon, de a szalvétadísz még inkább emeli az ebéd, vagy vacsora tálalásának színvonalát. A korábbi cikkben a szalvétagyűrűkről és az ad hoc jelleggel kiválasztott szalvétagyűrű készítésről olvashattál, most pedig a szalvéta hajtogatás művészetével ismerkedhetsz meg.

Amire szükséged lesz:

  • anyag szalvéta vagy hagyományos szalvéta
  • masni

Ugyan mindkét féle szalvétából hajtogatható fenyőfa, mégis az anyagszalvéta ígérkezik jobb választásnak, mert jobban bírja a gyűrődést. Az elkészítése roppant egyszerű, nem igényel többet öt percnél, és a kevesebb kézügyességgel rendelkezőknek sem gyűlik meg vele a baja. A szép terítés mellé dukál a hajtogatott fenyőfa alakú szalvéta, akárcsak a különleges, vendégváró almásba töltött sajttorta.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: instructables.com)