Egy jól kiválasztott szalvéta már sokat dob az asztalon, de a szalvétadísz még inkább emeli az ebéd, vagy vacsora tálalásának színvonalát. A korábbi cikkben a szalvétagyűrűkről és az ad hoc jelleggel kiválasztott szalvétagyűrű készítésről olvashattál, most pedig a szalvéta hajtogatás művészetével ismerkedhetsz meg.
Amire szükséged lesz:
- anyag szalvéta vagy hagyományos szalvéta
- masni
Ugyan mindkét féle szalvétából hajtogatható fenyőfa, mégis az anyagszalvéta ígérkezik jobb választásnak, mert jobban bírja a gyűrődést. Az elkészítése roppant egyszerű, nem igényel többet öt percnél, és a kevesebb kézügyességgel rendelkezőknek sem gyűlik meg vele a baja. A szép terítés mellé dukál a hajtogatott fenyőfa alakú szalvéta, akárcsak a különleges, vendégváró almásba töltött sajttorta.
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: instructables.com)