Az alma nem csak finom, de nagyon egészséges is. Rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető, és a tüdőre, memóriára, májra, emésztőszervekre, és a szív és érrendszeri folyamatokra rendkívül jó hatással van. Ez a benne található antioxidánsoknak, flavonoidoknak, másodsorban pedig a vitaminoknak (A-, B-komplex, C-vitamin) és ásványi anyagoknak (kálium, kalcium, cink, fluor, jód, szelén) köszönhető. Egészségőrző mivolta mellett egyedi, selymes ízvilága a hozzáadott sajttól még pikánsabbá válik.
Ha egy kicsit kalandoznál a gasztronómiai újdonságok világában, akkor mindenképp ezt a receptet próbáld ki!
Hozzávalók:
- alma
- 200 gramm sajtkrém
- ¼ csésze cukor
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál vanília kivonat
- 1 tojás
- dióbél (mennyiség ízlés szerint)
Elkészítés:
A sajtkrémet és a cukrot tegyük egy tálba, majd kézi mixerrel keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot, a fahéjat, és a tojást, szintén dolgozzuk össze kézi mixerrel.
Vegyünk egy almát, kanalazzuk ki a belsejét, ügyelve arra, hogy a héjon maradjon 1-2 cm hús, és az ne sérüljön meg. Ha kész, töltsük meg 2/3- ig a töltelékkel, és tegyük a sütőbe 25- 30 percig (176 °C fokra).
Közben készítsük el az öntetet. Egy lábasba tegyünk tejszín és juhar szirupot, majd főzzük addig, míg szirup állagú nem lesz. Ezután szórjuk meg dióbéllel (opcionális) és öntözzük meg vele a kész almát! Nem marad más hátra, mint a kóstoló!
Videós segítség alább!
További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: andreabeaman.com)