Jump to content

Mikulásváró különleges sütemény: almába töltött sajttorta

2015. 12. 04. 12:30

A decemberi ünnepsorozat egyik klasszikus alapanyaga az alma, amit egy kis sajttal igazán meg lehet bolondítani. A különleges recept első olvasatra talán nem tűnik ínycsiklandónak, de az alma és a sajt ízvilága nagyon is harmonizál, a sütés után pedig még inkább csak összeérnek az ízek.

Az alma nem csak finom, de nagyon egészséges is. Rendszeres fogyasztásával számos betegség megelőzhető, és a tüdőre, memóriára, májra, emésztőszervekre, és a szív és érrendszeri folyamatokra rendkívül jó hatással van. Ez a benne található antioxidánsoknak, flavonoidoknak, másodsorban pedig a vitaminoknak (A-, B-komplex, C-vitamin) és ásványi anyagoknak (kálium, kalcium, cink, fluor, jód, szelén) köszönhető. Egészségőrző mivolta mellett egyedi, selymes ízvilága a hozzáadott sajttól még pikánsabbá válik.

Ha egy kicsit kalandoznál a gasztronómiai újdonságok világában, akkor mindenképp ezt a receptet próbáld ki!

Hozzávalók:

  • alma
  • 200 gramm sajtkrém
  • ¼ csésze cukor
  • 1 kiskanál őrölt fahéj
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 tojás
  • dióbél (mennyiség ízlés szerint)

Elkészítés:

A sajtkrémet és a cukrot tegyük egy tálba, majd kézi mixerrel keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a vanília kivonatot, a fahéjat, és a tojást, szintén dolgozzuk össze kézi mixerrel.

Vegyünk egy almát, kanalazzuk ki a belsejét, ügyelve arra, hogy a héjon maradjon 1-2 cm hús, és az ne sérüljön meg. Ha kész, töltsük meg 2/3- ig a töltelékkel, és tegyük a sütőbe 25- 30 percig (176 °C fokra).

Közben készítsük el az öntetet. Egy lábasba tegyünk tejszín és juhar szirupot, majd főzzük addig, míg szirup állagú nem lesz. Ezután szórjuk meg dióbéllel (opcionális) és öntözzük meg vele a kész almát! Nem marad más hátra, mint a kóstoló!

Videós segítség alább!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: andreabeaman.com)