Jump to content

Néhány hasznos trükk, amit érdemes tudnod

2015. 11. 16. 16:00

Autólámpára ragadt bogarak, befeketedett bizsu, szűk cipő betörése, és a sort hosszasan lehetne sorolni, de inkább mutatjuk, hogy a leghétköznapibb dolgokkal, hogy tudsz eredményesen leszámolni.

Autólámpa és borágprobléma: Spriccelj rá főzőolajat majd töröld át száraz ruhával. Többé garadáltan nem ragadnak rá a bogarak, és vízlepergető tulajdonsága lesz néhány alkalom erejéig.

Befeketedett bizsu: Megoldás, ha vásárlás után színtelen körömlakkal bevonjuk, így a szennyeződések nem tapadnak meg rajta.

Folt a bőrgarnitúrán: Nem mindennapi megoldás, de hasznos. Fújj hajspray-t az érintett területre, majd szappanos-nedves ruhával töröld át.

Cigaretta vagy szivarfolt eltüntetése: Egyszerűen megoldható, ha nedves sóba mártott parafadugóval dörgöljük az adott részt. Még a porcelánról is eltünteti a foltokat

Cipőproblematika: Ha szűk a cipő, belülről tiszta szesszel nedvesítsük át, majd hosszabb ideig viseljük. Fifikás megoldás! Ha már a cipőnél tartunk, cipőkrém helyett használhatunk banánhéjat, ugyan olyan hatékony. Ha a cipőfűző elszakadna, mártsuk színtelen körömlakkba a végeket, illesszük össze és szárítsuk meg, mert így a szétszakadt végek összeforraszthatók.

Koszos, foltos csempe: borotvahabot fújunk rá, vizes ronggyal töröljük át.

Dohányfüst: A kellemetlen szag azonnal eltűnik a lakásból, ha kis tálkába ecetet öntünk és ebbe egy darabka szivacsot teszünk.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: cookingclassessandiegoca.com)