Jump to content

Furcsa hálószobák

2015. 10. 25. 16:00

Vannak olyan lakberendezők, akik fittyet hányva a feng shui útmutatására, egyedi megoldást keresnek a dizájnolásra. Ez néha diszharmonikus helyiséget kreál.

Gyakori megoldás mostanában a „lebegő” ágyak telepítése, ami egyébként nagyon mutatós, de a pihenés szempontjából a lehető legrosszabb választás. Bizonytalanságérzetet kelt az agyban, hogy nincs semmi az ágy alatt, ami megtámasztaná.

Másik hasonlóan kedvelt megoldás a tükör jelenléte a hálóban. Utóbbi az okkultizmus szerint a szellemek átjárását segíti az éjszaka, a magyarázat pedig sokkal inkább abban rejlik, hogy az éjszaka közepén felriadva a saját tükörképünket látva keltheti azt az érzést, mintha más is lenne a szobába.

A televízió és elektronikai berendezések szintén nem illenek a hálóba, ennek ellenére mégis megtalálhatók a dizájnerek által rendezett lakások pihenő zónájába.

Az ágy mérete is lényeges, mert a gigantikus king size ágy ugyan kényelmes, de mi a helyzet a szerelmi élettel? Túl messze kerülhetnek az összebújáshoz.

Két érdekesség: medence és kád a hálóban. Mindegyik létező megoldás és mindegyik rossz ötletnek bizonyul, mivel a víz energizál, nem pihentet.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: awoodenhouse.com)