Jump to content

Így vágj hagymát könnyek nélkül

2015. 10. 21. 09:00

A hagymavágás kellemetlen, és már-már fájdalmas procedúra, de vannak bevált tippek, melyekkel meglehet úszni szárazon. Mutatjuk, mik ezek!

A hagyma azért csíp, mert szeletelése során kénvegyület szabadul fel, ami irritálni kezdi a nyálkahártyát. Több módszer is van azonban, hogy ez elkerülhetővé váljon:

  • Fagyaszd meg egy kicsit a növényt, mert így nem fogja irritálni nyálkahártyád.
  • Áztasd be a hagymát a felszeletelés előtt vízbe 15-20 percre, a külső rétegről meghámozva. Az áztatás során elveszti könnyfakasztó erejét.
  • A másik megoldás is vízzel kapcsolatos, miszerint tarts néhány korty vizet a szádban, míg szeleteled a hagymát, mert így elkerülheted a könnyezést, és a nyálkahártya irritációt.
  • Hasonlóan hatékony, ha szeletelés közben úgy nyelsz, hogy nyelved nem érinti szájpadlásod.

Egyébként, ha szeretnéd vágódeszkád is megszabadítani a hagyma, vagy más ételek szagától akkor ezzel az egyszerű tisztítósegédlettel megteheted.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: healthreformexplained.com)