Jump to content

Készíts díszt tökből! II.rész

2015. 10. 11. 12:30

A mutatós formatervezésű növény ősszel nagyon jól mutat a lakás és a kert díszeként egyaránt. Szerencsére rengeteg módon felhasználhatod így lámpást is készíthetsz belőle vagy vázát! Mutatjuk hogyan.

A tegnapi cikkben az asztali tökdísz készítésével, és a tökmécses rejtelmeiről olvashattál, most pedig a töklámpás és a tökváza készítésről olvashatsz.

A töklámpa a klasszikus halloween-i díszítés része. De nem csak az ünnep részeként mutat remekül, hanem a lakásod díszeként is. A töklámpa talán az összes tökből készíthető dísz közül a legjobb, mert saját „arcot adhatsz” a töknek és ezernyi módon kifaraghatod. Amire szükséged lesz az elkészítéshez: egy nagy tök, mécses, lyukfúró és egy éles kés.

Az elkészítése pedig így néz ki: Vágd le a tök tetejét, de ne dobd ki, mert a faragás végén szükséged lesz rá. Kanalazd ki a tök belsejét, de ügyelj arra, hogy a héhtól számítva 2-3 cm vastagságú hús maradjon. Innentől kezdve a fantáziádra van bízva, hogy milyen arcot adsz a töknek. Ha megvan a faragással helyezd bele a mécsest és gyönyörködj művedben.

A tökváza izgalmasan hangzik, és nem mindennapi lakásdísz. „Vázának” mindenképp masszív tartománytököt, vagy „halloween” tököt válassz. Amire szükséged lesz még: száraz virágok, oázis, és egy kés.

Elkészítése: A tök tetejét egyértelműen vágd le, és kanalazd ki a belsejét úgy, ahogy a töklámpás elkészítésénél írtuk. Ha meg vagy helyezd a tök belsejébe a vízzel átitatott oázist és szúrd bele a virágokat. Kész is!



További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: kindergarten.com)