Jump to content

Az otthon illata

2015. 10. 06. 16:00

A kellemes illat épp olyan fontos az otthonosságérzet kialakításában, mint a berendezési tárgyak, dekorációk. Miért? Mert az illat beleágyazódik a pszichébe, és asszociációkat ébreszt. Ugyan kivel ne történt volna már meg, hogy egy bizonyos illatról azonnal beugrott egy kellemes emlék?

Az enteriőrillatosítás – mert valójában létező dolog – mára épp olyan fontossá vált, mint a színben harmonizáló fotel és kanapé.

Ha szeretnénk, akár szobánként is megtervezhetjük otthonunk illatát. Rayda Vega illatszakértő szerint a módszer egyszerű, csupán úgy kell gondolkodni, mintha zenét választanánk az egyes helyiségekhez. „A nappaliban általában a lágy háttérzenét kedveljük, a finom virágos illatok pontosan ilyenek. A konyhához jó választás egy olyan ínycsiklandó aroma, mint az alma, a friss körte vagy a kakukkfű. Itt viszont fontos, hogy kerüljük a virágos illatokat. A fürdőszobához nálam a grépfrút, illetve a kedvenc parfümöm illatosított gyertyaváltozata vált be leginkább. A hálószobához én a narancsvirágot és a levendulát ajánlom, mindkettő tökéletesen elősegíti a pihenést. Ha egy különleges estéhez keresünk illatot, választhatunk pézsmát, vaníliát vagy borostyánt is a hálóba, ezek mind érzékinek és szexinek számítanak.”

További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: amerikanki.com Forrás: hazesotthon.hu/otvenentul.hu)