Jump to content

Légfrissítők otthonra, otthoni alapanyagokból II.rész

2015. 09. 17. 12:30

Minden a jó illattal kezdődik. Átlépve a küszöböt sokkal szívesen töltünk időt egy olyan lakásban, ahol kellemes, üde illat terjeng, mintsem ahol lélegzetvisszafojtva kell menekülni a szagok elől. Készíts légfrissítőt fillérekből, házilag, hogy a Te vendégei se fogják menekülőre! Folytatás következik!

A pálinka mindenre jó, tartja a mondás, gondolnád, hogy illatosítani is lehet vele? Tegyél pálinkát pár csepp illóolajjal és tetszőleges illatos fűszerekkel egy üvegcsébe, majd helyezz bele egy bambusz vagy fa pálcikát, ami felszívja ezt a keveréket. A folyadék felszívódása után sokáig megőrzi a kellemes illatát és apránként a levegőbe juttatja azt.

Hasonlóan pénztárca kímélő megoldás, ha zsírpapírból és némi fűszerből készítesz légfrissítőt. Zsírpapírból vágj ki egy kört, a közepére helyezd a választott fűszereket - ez lehet rozmaring, fahéj, levendulás keverék, szegfűszeg, citromfű, mentalevél - majd hámozz meg egy citromot melynek a héját a választott fűszerekkel tedd a papírra és csomagold össze. Végül kösd meg spárgával. Kiváló lehet ruhásszekrény, konyha, mosdó vagy fürdőszoba szagtalanítására.

A narancs, mandarin és citrom héja mindenféle töltelék nélkül is kiváló illatosításra. Hámozd meg a gyümölcsöket, héjukat vágd fel csíkokra. Kis tálkába helyezve a lakásban, irodában mindenütt pompás illatot eredményez. A jó illatot fokozhatja, ha meleg helyre (fűtőtestre) teszed a héjakat, ugyanis a meleg hatására intenzívebben érződik a levegőben a kellemes gyümölcsillat.

Készíthetsz narancsból és szegfűszegből „labdacsokat” is. Ennek is rettentő egyszerű az elkészítése. Keress egy szép nagy narancsot, szurkáld tele a héját szegfűszeggel, és kész. Hetekig is megőrzi a kellemes illatát.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: okhyo.com)