Jump to content

Hatékony penészirtás vegyszerek nélkül

2015. 09. 07. 12:30

Az otthonunkban megjelenő penész eltávolítása valódi véget nem érő küzdelemnek tűnhet. Ám ha ismered fortélyokat könnyedén kiirthatod a penészt végérvényesen, méghozzá vegyszerhasználat nélkül!

A legegyszerűbbnek az a megoldás tűnik, ha a boltba vásárolunk penészirtót, és telepermetezzük a lakást. Igen ám, de ezzel többet ártunk magunknak, mint ha penész közelben élnénk. Ugyanis a legtöbb ilyen szer klór alapú, és az ilyen mértékben káros vegyszerek alkalmazása nélkül is meg lehet birkózni a penésszel.

Íme néhány ötlet!Ecet: a desztillált fehér ecet a penészt eltünteti, de szinte bármit képet letisztítani. A baktériumok 99%-át képes eltávolítani, és a penész 82%-át is elpusztítja.

Csak rá kell önteni vagy permetezni a kritikus területre, hagyni néhány napig állni, majd szappanos vízzel le kell mosni az elhalt penészt. A másik nagyon hatékony módszer a teafa olaj használata, amely drágább ugyan, de nagyon jó hatást lehet elérni. A teafa olaj nagyon jó fertőtlenítő és gombaölő hatású természetes anyag. Illata olyan, mint a kámforé, de jobb, mint a bolti penészirtók erős klór szaga.

Egy-két teáskanál teafa olajat keverjünk össze egy permetezőpalackban 2 csészényi vízzel, rázzuk fel és fújjuk az érintett területre. Ebben az esetben sem kell a felületet leöblíteni. Pár nap elteltével, szappanos vízzel kell az elhalt penészt lemosni.




További érdekességekért, bátran keresse fel a Ház és Otthon Facebook oldalát!
(Kép: shackelfordcscleaning.com)