Jump to content

Hogyan rendezd gardróbodat? 2.

2015. 07. 27. 20:38

Ki se mered mások előtt nyitni gardróbod vagy szekrényed ajtaját, olyan rendetlenség lapul odabenn? Hát akkor itt az idő, hogy ezen változtass! Ha már elolvastad cikkünk első részét, jöjjön 4 újabb gardróbrendezési tipp, trükk és jótanács!

1. Engedd el
Azokat a ruhadarabokat, melyektől meg kell válnod, de vérzik értük a szíved, kezeld különlegesen. Vedd magadhoz a ruhát és hangosan köszönd meg neki, hogy korábban örömet okozott neked, amikor megvásároltad. Gondolj arra, hogy talán másnak pont ez a darab áll majd tökéletesen, vagy éppen azzal a ruhadarabbal máson segíthetsz.

2. Tekerj és hajtogass
Ha eldőlt, mi marad, jöhet a visszarendezés. Mindent hajtogass össze! Persze vannak olyan darabok, melyek gyűrődnek vagy jobban állnak akasztón lógva. Vizsgáld meg a ruháidat abból a szempontból, hogy boldogabb lenne-e a ruhafogason, mint összehajtogatva.

3. Függőleges tárolás
Bármilyen fura, a fiókos komódban tárolt ruhadarabokat érdemes függőlegesen elhelyezni, nem vízszintesen és egymáson. Így könnyebben hozzáférhetsz a ruhákhoz, ráadásul pont úgy használhatod, mint a könyvek gerincét: a lényeget látod.

4. Rendezz jobbra
A ruhafogason tárolt ruhadarabokat rendezd okosan. Kezdd a nehéz anyagú, nagyobb, súlyosabb darabokkal és jobbra haladva haladj a könnyű darabokig. Emellett alkalmazhatsz típus szerinti megkülönböztetést (kardigánok, pulóverek, ingek, pólók) vagy éppen szín szerinti megkülönböztetést a szivárvány színeinek sorrendjében.

(Fotó: mix931fm)